rahmanpauzi.my
Kepentingan Kabel | Rahman's Memoir
Kabel itu sangat penting, nak cari kerja pakai kabel, nak masuk univ pon pakai kabel... nak buat apa pon nak pakai kabel Tapi apa pentingnya kabel bagi aku... kabel penting bagi aku sebab pagi tadi Telekom datang pasang kabel baru utk talian telefon aku. :p Sebabnya aku komplen kata line aku teruk, dan petang kelmarin dia org datang utk check line. Hasilnya? dia org kata line aku "line noise" teruk gila.. bising nak rak.. dan aku pun hanya mengangguk-nganguk ya lah.. bukan aku tahu byk sgt pasal kabel nih... Jadi petangnya dia org cuba tukarkan line aku ke kabel lain yg sedia ada tp line noise masih tinggi. Jadi pagi tadi... time aku pergi kerja.. dia org datang dan tukar terus kabel... letak kabel baru.. hasilnya tak la sehebat mana... tapi katanya dijamin lepas ni takda lagi problem tetiba connection rate aku drop sakan.... biasanya connection rate aku.. dapat dlm 211kbps jer... dan setelah tukar kabel baru dpt la 300++ tapi belum mencecah maksima 384kbps lagi. Tp itupun dah