itarpejo.org
Невестинско – Македонско Народно Оро | Mariovo - Itar Pejo
Локалитет — Мала Рака. Играчки состав — жени. — Прстен ми падна, мале, отаде река,Отаде река, мале, во песочина, Офчар помина, мале, тој ми го најде.— Таксај му, Нешо, што ќе му таксаш?— И да му таксам, мале, фајде си нема.— Таксај му, таксај, Нешо, белото лице!— И да му таксам, мале, фајде си нема.— Таксај му, таксај, Нешо, црните очи!— И да му таксам, мале, фајде си нема.{youtube}gh6bdseoRvc{/youtube}