itarpejo.org
Лаките – излетничко место во Мариово | Mariovo - Itar Pejo
Лаките е една од попознатите пикник локации во Битолскиот дел на Мариово. Одличната клима, живописната природа и чистата река Белица (Бела Река) која тече во непосредна близина овозможуваат незаборавно искуство при посетата на ова место. ВАЖНОЗа жал како и многу други локации во Мариово, оваа локација е достапна само со теренско возило и се препорачува пред тргнување на пат, добро да се проучи трасата, затоа што посетителите лесно можат да се изгубат по големиот број планински патишта. Доколку немате теренско возило, а сакате да ја посетите оваа локација или пак некоја друга локација во Мариово, можите да изнајмите Џип Такси.Повеќе информации околу изнајмување на Џип Такси, можете да добиете на следниот емаил:itarpejo.org@gmail.com