itarpejo.org
Градешница, Мариово – фото галерија | Mariovo - Itar Pejo
Сместено на 52 км од Битола, Градешница е едно од најубавите села во Македонија. Доколку не верувате, уверете се преку овие фотографии од село Градешница и околината. Повеќе информации за село Градешница >>> Градешка река "Темнички Вир" Црква Св. Спас "Горно" маало Црква Св. Ѓорѓи Поглед кон "Габер" маало "Средно" маало Црква Св. Никола "Долно" маало Манастир Св. Илија "Брен" Св. Атанасиј Панорами кон селото Градини и флора Месност "Уруп" на Градешка Река во близина на село градешница