architravel.com
Zalmplaat School | ArchiTravel
In the design of the new Zalmplaat School, the expressive and soft building volume is equipped with two floors with rounded corners, creating an all-round soft shape. Colorful letters and strips in combination with wavy movements of the frontage make a characteristic and expressive building; a school with a familiar yet personal and distinctive expression, recognizable for the children, teachers and neighborhood. © Scagliola/Brakkee The thriving heart of the school is the centrally located auditorium, around which the classroom zones are situated. The central heart with auditorium and stand which is expanded with an adjoining playroom, parent room, small play areas and workplaces encourages, emphasizes and improves the gathering of teachers, pupils and parents. © Scagliola/Brakkee The extension of the central heart responds cleverly to flexible use of space. The playground is accessible from the playroom through folding doors, enabling the outer space