tera.mk
Kои се жените кои придонесоа Армстронг да стапне на месечината?
Aстронаутите од Аполо 11, Нил Армстронг и Баз Олдрин, се првите мажи, кои пред 50 години стапнаа на Месечината. „Мал чекор за човекот – голем скок за човештвото“, е легендарната реченица на Армстронг по која ќе остане запаметена вселенската програма која чинеше 25 милијарди долари и на која работеа 400.000 луѓе. За време на мисијатаRead More