tera.mk
2500 домаќинства од Битола ќе можат да добијат по 1000 евра субвенција за инвертер клима
На прес-конференцијата премиерот Зоран Заев информираше дека Владата е силно посветена на справување со изворите на загадување на воздухот како единствено правилен пристап во решавањето на проблемот со аерозагадувањето. „Домашните и меѓународните истражувања спроведени во изминатиот период потврдија дека дури 90% од вкупните емисии на ПM честичките доаѓаат од затоплувањето“, истакна премиерот Заев, објаснувајќи декаRead More