tera.mk
Џек Ма се повлекува од Алибаба
Милијардерот Џек Ма, кој воведе електронска трговија во Кина, денеска официјално се повлекува од местото извршен претседател на Алибаба. Тој заминува од функцијата по две децении и откако создаде бизнис вреден 460 милијарди долари. Ма претходно најави дека ќе се посвети на филантропијата, а на местото извршен претседател ќе го замени досегашниот извршен директор наRead More