tera.mk
Србија и Косово потпишаа спогодба за железничка линија
Претставници на Србија и на Косово во Минхен потпишаа изјава за намери за обнова на железничкиот сообраќај меѓу Белград и Приштина. Спогодбата е потпишана во присуство на специјалниот американски претставник за преговорите меѓу Србија и Косово Ричард Гренел и претседателите на двете земји Александар Вучиќ и Хашим Тачи. Потпишувањето на овој документ следува по минатомесечнотоRead More