tera.mk
Спасовски и Димковски во посета на погодените места од невремето во Преспа
Невремето проследено со силен ветер, дожд и град за само половина час направи пустош. Најстрашна е состојбата во автокампот „Крани“. Откорнати дрвја од корен, некои од нив паднале врз камп приколки, некои го попречиле патот. Од невремето најпогодени се селата Крани, Долно Дупени, Љубојно, Наколец, Стење, Претор и Штрбово. Во Преспа денеска дојдоа и министритеRead More