tera.mk
Со „Болка и слава“ ќе започне 40. „Браќа Манаки“
Од 14 до 21 септември во Битола ќе се одржи 40. издание на Интернационалниот фестивал на филмската камера „Браќа Манаки“, а на денешната прескомференција каде се обратија Директорот на фестивалот Гена Теодосиевска, уметничкиот директор Благоја Куновски – Доре, амбасадорот на Шпанија Емилио Лоренцо Сера и советничката за култура при Општина Битола Евгенија Бекташ Јосифовска, одRead More