tera.mk
Сашо Поповски трио на Денови на македонска култура во Унгарија
Во рамките на манифестацијата Денови на македонска култура во Будимпешта, настапи Сашо Поповски трио, со џез-концерт во познатиот Budapest Jazz Club. Организатор на манифестацијата е Лекторатот по македонски јазик, лекторот Златко Панзов, во соработка со Здружението на Унгарците – „Теледом“ од Скопје. -Ова е уште еден настан на нашата листа за претставување на македонскиот џез звук,Read More