tera.mk
Прв фестивал на кларинети „Кларифест“
Во Битола изминатиов викенд од 7ми до 9ти јуни се одржа првиот фестивал за кларинети “Кларифест – Битола 2019” кој се состоеше од концерти и семинари за кларинет. Гости предавачи на семинарите беа истакнати уметници од странство и тоа Сергеј Петров (Русија) – прв кларинетист и солист на Болшој Театарот во Москва, како и ЈакубRead More