tera.mk
Невремето целосно ги уништи овошните насади
Невремето што синоќа ја зафати Преспа предизвика поголеми штети на јаболковите насади кои беа погодени од град, уништени беа кровови на куќи и приколки на потегот од Претор до Долно Дупени.Вакво невреме одамна не се памети во овие краишта, велат жителите. Огромна е и штетата на овошните насади во должина од 10 километри. Покрај плодотRead More