tera.mk
Куќен притвор за Јасна Мандиќ
Судија на претходна постапка и определи куќен притвор на Јасна Мандиќ потретседателката на „Меѓународниот сојуз“ на Бојан Јовановски. Обвинителката Вилма Рускоска пред Кривичниот суд изјави дека е даден налог за претрес кај три лица кои се опфатени за оваа истрага. Таа бараше притвор само за Мандиќ, а за останатите само мерки на претпазливост. „Судијата наRead More