tera.mk
Историски час во МНД – Битола
Професорот Јован Д. Кочанковски кој денес 12 февруари, го слави својот 89 роденден и е единствен жив потписник на иницијативата за основање на Друштвото за наука и уметност-Битола, сегашно Македонско научно друштво-Битола, одржа историски час во МНД-Битола. Професорот Јован Д. Кочанковски, пред членовите на актуелното раководство на МНД-Битола, потсети како група интелектуалци од Битола сеRead More