tera.mk
Зовиќ инспирација за посетителите и филмаџиите
Мариово е место кое изобилува со историја, традиција, но и недопрена убавина. Оние кои прв пат ги посетуваат овие предели се воодушевени не само од природата, туку и од културно-историско богатство. Едно од тие места е селото Зовиќ кое стана препознатливо по Камениот мост кој уште се нарекува Филмски мост. Најпознатиот македонски режисер Милчо МанчевскиRead More