tera.mk
Звуци на италијански и шпански теми во Битола
Во Битола во тек е 28-то издание на Интернационалниот фестивал на класична музика Интерфест. Пред битолската публика настапија Лапо Ванучи – гитара и Лука Ториџиани- пијано. На програмата „Звуци на италијански и шпански теми за 88 клавиши и 6 жици“ дела од Матео Каркаси, Марио Кастелнуово-Тедеско, Федерико Морено Тороба, Франциско Тарега, Тереза Прокачини, Франческо ДиRead More