tera.mk
За прв пат „Пијанофест“ во Битола
100 натпреварувачи од Македонија, Бугарија, Албанија и Косово се натпреваруваа на Меѓународниот „Пијано Фест“ кој за прв пат се одржа во Битола од 7ми до 9ти јуни, а го организираше Здружението „Пијано“, чии што основатели се професорките по пијано при Државното музичко училиште Јана Четелева Белевска и Марија Шамоска Буџаковски. Жири комисијата во состав ЕленаRead More