tera.mk
Започнуваат „Илинденски денови“ во Битола
1500 учесници на пет фестивалски денови ќе продефилираат на 49-то издание на интернационалниот фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“ кој се одржува во Битола. Со фолклор ќе се претстават групи од Мексико, Индија, Русија, Италија, Белгија, Израел, а ќе настапат и македонски фолклорни друштва. „Илинденски денови“ е фестивал со симболично име и племенитаRead More