tera.mk
Владата ќе обезбеди згрижување на протагонистите и награди на филмската екипа на „Медена земја”
Владата на денешната редовна четврта седница, која се одржува во Штип, донесе повеќе заклучоци за оддавање достојно признание на авторите на филмот „Медена земја”, кој по серијата највисоки меѓународни филмски признанија, е номиниран за највисоката филмска награда „Оскар” во две категории. Како признание за овој најголем филмски успех на македонските филмски уметници и протагонисти наRead More