tera.mk
АХВ на општините ќе им ги донира преостанатите бесплатни микрочипови за милениците
Вкупно 74.260 домашни миленици се микрочипирани заклучно со 31 декември 2019 година. Од нив, 71.076 се кучиња, 3.183 се мачки, а има и една ласица. Со цел да се намали бројот на бездомни кучиња, Агенцијата за храна и ветеринарство на општините ќе им ги донира микрочиповите за милениците што останаа од бесплатната акција чиј рокRead More