shqipnews.al
Marrëveshja e bashkimit Shqipëri-Jugosllavi - ShqipNews
Nga Kastriot DERVISHI ◾◾◾ Rreth nëntorit 1924, jugosllavët (Jugosllavia deri në vitin 1929 quhej Mbretëria Serbo-Kroato-Sllovene) në mënyrë të fshehtë përhapën një tekst të përpiluar nga një diplomat i tyre, sikur ishte arritur një marrëveshje midis ish kryeministrit Ahmet Zogu dhe ish kryeministrit Nikolla Pasiçit, gjoja të nënshkruar sipas tyre në Beograd më 14 gusht …