shqipnews.al
Martirët e Karadakut (1846 – 1848) sipas dokumenteve franceze - ShqipNews
Nga Don Lush GJERGJI ◾◾◾ Një fjalë e urtë latine thotë kështu: Kundër fakteve nuk vlejnë argumentet. Dhe ashtu duhet të jetë gjithnjë. Fakti i përndjekjeve të të parëve tanë nën sundimin e egër pesëshekullor turko – otoman, veçmas gjatë viteve 1846 – 1848 të Stubllës, Binçës, Vërnakollës dhe Terzijajve, megjithatë duhet ndriçuar, zbërthyer dhe …