shprehja.com
Kina fillon punën në teknologjinë e komunikimit 6G
“Kjo shënon fillimin zyrtar të kërkimit dhe zhvillimit në teknologjinë 6G”, thuhet në ueb faqen e ministrisë. Grupi i punës përbëhet nga 37 ekspertë nga universitete, institute kërkimore dhe kompani. Studimi fillon kur Kina filloi të përdorë 5G, e cila është njëqind herë më e shpejtë se 4Gs ekzistues. Ndërmarrja kineze Huawei, e cila konsiderohet lideri botëror në pajisjet 5G, po bën hulumtime në 6G, tha kompania për AFP. Top Channel