rabotnik.com.mk
Рударите во БиХ се закануваат со штрајк ако не им се зголемат платите
Министерот за енергија на Федерацијата БиХ ,Нермин Џиндиќ рекол дека рударите на крајот од јануари ќе стапат во штрајк, доколку не им се зголемат платите. Џиндиќ вчера разговарал со претставниците