rabotnik.com.mk
Ова е кучето херој: Пожарите ја упостошија Австралија, а тоа трага по преживеани коали
Австралиските држави Нов Јужен Велс и Квинленд се опустошени од пожари. Уништени се куќи, а освен луѓето, патат и животните. Најтешко се погодени коалите, а разни тимови трагаат за оние