krajbrezjenadvasprotivnisveta.com
Поминаа 127 години од смртта на генијалниот книжевник Глигор Прличев
На денешен ден во 1893 год. во Охрид, починал еден од најголемите македонски преродбеници, човек визионер и еден од најголемите книжевници на 19 век, Глигор Прличев…