krajbrezjenadvasprotivnisveta.com
Критичкиот став на Данте
Во природата на човекот е тој да биде зависен од општеството, но не и тоа да раководи со него. Темнината од средновековието се всадила во срцето на човекот, а со себе ги понела љубовта, среќата, по…