krajbrezjenadvasprotivnisveta.com
Добитник на наградата „Радоје Домановиќ“ е Христо Петрески
Годинашен добитник на највисоката меѓународна награда за книжевна сатира што се доделува во Србија е македонскиот писател Христо Петрески. Христо Петрески Годинашен добитник на највисоката меѓ…