krajbrezjenadvasprotivnisveta.com
Рингишпил – Маја Трајковска – Тоника
Јунско попладне, во полјанката пред куќата на тетка Митана се истовараа камиони полни со еден куп железо. Толку бев љубопитна па наѕирав од прозорецот дали можам да дознаам кој пристигнал на полјан…