krajbrezjenadvasprotivnisveta.com
За простување се потребни сеќавање и храброст: Резилиентност во стаклен дворец
Италијанскиот психолог Juliana Maconi наведува дека сите сакаме другите да нè разбираат и ценат поради „тоа што сме“ – но, како да знаеме што сме? Ние сме, вели таа, продукт на своите животни искус…