krajbrezjenadvasprotivnisveta.com
Шагринска кожа – Оноре де Балзак
За книга на месец Март избравме еден од попознатите француски класици – „Шагринска кожа“ која се обработува и како лектира во средно образование. Топла препорака за секого. Шагринска кожа (фр…