kosova.info
Zbulimi që fitoi çmimin Nobel për mjekësi, shpresë për trajtimin e këtyre sëmundjeve - Kosova Info
Peter Ratcliffe nga Universiteti I Oksfordit, Francis Crick dhe Gregg Semenza nga Universiteti Johns Hopkins kanë fituar çmimin Nobel për mjekësi, me hulumtimin e tyre shkencor mbi atë, se si qelizat e pranojnë dhe adaptohen me ndryshimin e sasisë së oksigjenit në organizëm, shkruan BBC. “Rëndësia e oksigjenit për funksionimin e qelizave është ditur kohë …