kosova.info
Haremi në vendimmarrjen e Perandorisë Osmane - Kosova Info
Haremi perandorak i epokës osmane, ishte koleksioni i grave, shërbëtorëve, dhe konkubinave të sulltanit, të cilët ndonjëherë numëroheshin në qindra. Disa prej tyre ishin aty sa për dekor, disa përdoreshin për prodhimin e trashëgimtarëve, ndërsa të tjerat patën pushtet dhe ndikim të madh. Termi “harem”, të sjell në mendje imazhin e një dhome të mbushur …