izvorcemk.wordpress.com
G- compris – Слободен образовен софтвер
G – compris e слободен образовен софтвер наменет за деца од 2 – 10 години. Овој софтвер е многу добро познат на наставниците и истиот го користат во наставата. Линкот за превземање е н…