inertz.com
Shell script untuk backup MySQL dan InnoDB bagi Cpanel server - https://inertz.com
Shell script yang aku biasa pakai untuk backup MySQL database ataupun InnoDB database untuk kegunaan sendiri ataupun sesiapa yang memerlukan. Kalau setakat nak dump 1-2 database command ‘mysqldump’ dah cukup. Tapi macam mana pulak yang ada beratus database dalam 1 server. Penat la nak dump semua kalau tak ada script yang berguna macam ni. Since aku dah biasa pakai script ni memang memudahkan kerja untuk dump