hops.org.mk
Вознемирувачка, сексистичка и мизогина изјава на портпаролот на ВМРО ДПМНЕ
Мрежата за заштита од дискриминација остро ја осудува шовинистичката, сексистичка и мизогина изјава на портпаролот на ВМРО ДПМНЕ, Наум Стоилковски, насочена кон министерката за финансии, Нина Ангеловска. На фејсбук профилот на портпаролот, може да се прочита објава од 3.9.2019, која изобилува со пораки што претставуваат вознемирување врз основа на род, ширење мизогинија и сексизам иRead More