hops.org.mk
По тесната битка, Денвер стана првата американска држава која што ќе ги декриминализира психоделичните печурки
Гласачите во Денвер одобриле иницијатива за гласање на локално ниво за декриминализација на псилоцибин печурки, попознати како психоделични печурки. Она што се мислело дека е неуспешен напор на вечерта на референдумот кој се одржал оваа недела, всушност направило неочекувано враќање, кога избраните претставници на Денвер го објавиле конечниот број на гласови, со мнозинство од 50,56%Read More