hops.org.mk
Светската здравствена организација ги призна лековитите својства на канабисот - ХОПС
Светската здравствена организација минатата недела имаше историска објава и препорака до владите да го отстранат канабисот од листата на наркотични дроги. Единствената конвенција на наркотични дроги кои се сметаат за особено опасни и без тераписка важност, признаена во 1961 година, досега го вбројуваше и канабисот. Оваа Конвенција ги поттикнуваше владите да го забрануваат производството, дистрибуцијатаRead More