hops.org.mk
Се одржа првата парада на гордоста во Сараево!
Под силно обезбедување, Сараево ја одржа својата инаугуративна парада на гордоста – додека противниците одржуваа паралелни маршеви за поддршка на „традиционалните семејни вредности“. Првата парада на гордоста започна во недела попладне и помина мирно во главниот град на Босна и Херцеговина. Околу две илјади луѓе маршираа низ улицата Тито, главната улица во Сараево, а маршотRead More