hops.org.mk
Полска група за превенција на дрога го тужи Фејсбук поради прекршување на правото за слобода на говорот
Напорите на Фејсбук за да ги избрише штетните и злонамерните содржини на нејзината платформа стигнаа до европската судница, откако една организација за борба против злоупотребата на дрога во Полска тврдела дека “замрзнувањето” на нејзините Фејсбук страници е кршење на правото за слободен говор. Иницијативата за политика на дрога на граѓанското општество (Społeczna Inicjatywa Narkopolityki) воRead More