hops.org.mk
Остра осуда на хомофобичната изјава на поглаварот на Исламската верска заедница, Сулејман Реџепи
На 3.10.2019г. во повеќе медиуми беа објавени написи и видео-снимки во кои се потенцира изјавата на поглаварот на Исламската верска заедница (ИВЗ), Сулејман Реџепи, кој на новинарско прашање околу ултиматумот кој му го поставил Скендер Бузаку за оставка од позицијата, одговара дека во Исламската верска заедница нема место за „гејови“ и дека тие треба даRead More