hops.org.mk
Народниот правобранител со укажувања се справува со дискриминација и вознемирување - ХОПС
Во месец октомври до Народниот правобранител беше поднесена претставка против Министерството за внатрешни работи (МВР) за случај на дискриминација и вознемирување од страна на гранични полициски службеници врз основа на родов идентитет. Станува збор за две транс жени од Турција кои биле вознемирувани од страна на граничната полиција по нивното слетување на аеродромот во Скопје. ДветеRead More