hops.org.mk
Кампања за видливост на трансродовите луѓе
Иницијативата за заштита и унапредување на правата на трансродовите лица во Северна Македонија, ТрансФормА, во март 2019 спроведува Кампања за видливост на трансродовите луѓе. #ТрансИнФормирајСе #TDOV Во ова видео се зборува за основните термини, како што се „пол“ и „род“. Живееме во општество во кое тие се поистоветуваат, па потребно е да се објаснат и даRead More