hops.org.mk
Јанаки Митровски: Законското решение за медицински канабис им дава златен рудник на компаниите, а среден прст на пациентите и уживателите
Досега околу петнаесетина македонски компании инвестираа 40 милиони евра во одгледување на канабис за медицински цели. Во повеќе места веќе се подигаат плантажи за одгледување на канабис, а најавата е дека тие ќе вработат и околу 300 луѓе. Се чини дека бизнисот со медицински канабис ќе биде многу профитабилен бизнис. Но, дали, македонското општество е подготвено за легализација наRead More