hops.org.mk
Германија во 2018 година регистрирала 1.276 смртни случаи поврзани со дрога
Во Германија минатата година починале вкупно 1,276 лица, како резултат на употреба на дрога, што е 4 повеќе отколку во 2017 година. “Секоја смрт нè обврзува подобро да ги заштитиме луѓето од опасностите од дрогата и да ги спасиме од често фаталните последици од употребата на дрога” – владината комесарка за дрога, Марлен Мортер. ОпиоидитеRead More