hops.org.mk
ФДА го одобри првиот генерички спреј за нос, како би ги спречиле опиоидните предозирања
ФДА објавила конечно одобрување за првиот генерички налоксон хидрохлориден спреј за нос, кој ќе може да се користи за превенција од опиодните предозирања. Одобрението било резултат на пошироките напори на ФДА да направат алатки кои ќе бидат подостапни и широко користени со цел запирање или спречување на предозирањето со опиоиди. Агенцијата исто така соработувала иRead More