hops.org.mk
Експерт во Велика Британија ја напушта комисијата за дроги поради политичко вмешување
Експерт за казнено право во Велика Британија го напушта Советодавниот совет за злоупотреба на дроги, тврдејќи дека политичкото мешање во процесот на именување членови, ја поткопува независноста. Професорот Алекс Стивенс, постар член на Советодавниот совет за злоупотреба на дроги (ACMD), поднесе оставка поради наводното „политичко проверување“ на членовите на комисијата од страна на владата. ОставкатаRead More