elbasaniad.org
Xhaferr Belegu – historiani dhe diplomati elbasanas (1904-1962)
Historiani dhe diplomati Xhaferr Belegu,u lind më 11 janar të vitit 1904 në Elbasan. Kreu shkollën e mesme "Naim Frashëri" në qytetin e lindjes. Pastaj mes viteve 1920 - 1928 kreu studimet e larta për ekonomi, në Akademinë Tregtare në Linz të Austrisë. Pasi mbaroi studimet në vitin 1928 dhe diplomohet, u kthye në Shqipëri. [...]